Rubriky
Sport

Vánoční turnaj třídních týmů ve futsalu (foto vítězové A4)

V úterý 22. 12. 2015 se v tělocvičně školy uskutečnil Vánoční futsalový turnaj. Zúčastnilo se jej 9 třídních týmů, které mezi sebou bojovali stejně jako ve florbale o putovní pohár a nějaké ty vánoční sladkosti.

Začínali jsme od 8.00 rozlosováním do tří tříčlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý  s každým. Následně třetí z jednotlivých skupin hráli o celkové 7. – 9. místo, druzí o celkové 4. – 6. místo, vítězové o rozdělení medailových pozic a zmíněný pohár.

Na tomto místě bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na hladkém průběhu turnaje tím, že obsluhovali časomíru a zapisovali (Juřík S3 a kol.), další v čele s Petrem Prokešem z 2E „pískali“ většinu utkání. Turnaj, stejně jako ten florbalový, „osvěžila“ svým výkonem Bára Bartoňová (TM3), jediná dívka – aktivní účastnice.

Do jisté míry zklamáním byl pro mne přístup chlapců z 2D, kteří zřejmě neunesli neúspěch z předchozího florbalového turnaje a bez omluvy nedorazili. O den dříve podobným způsobem zklamali „hvězdy“ z 1A. Takový přístup je v ostrém protikladu s přístupem mnohých „čtvrťáků“, kteří nastoupili s nedoléčenými zraněními, byli schopni napsat mail při pouhé změně v kádru a v pondělí se vraceli na turnaj z mosteckého divadla. Mladí se mají mnoho co učit!

Příjemným překvapením bylo šesté místo „částečně dívčího“ týmu TM3 (Svaz krtků a jezevců) a čtvrté místo 1C (Pusinky). 1C potvrdila svou šikovnost z hodin TvS a navíc jsou to solidní borci, což si ceníme neméně.

V souboji o medailové pozice skončili třetí nakonec Bobři s.r.o. 2E, o konečném vítězovi rozhodovalo pouze skóre. To měli o dvě vstřelené branky lepší Princezničky A4 (Brůha, Bachor, Kučera, Weiss, Sekera, Čaja),  takže se nakonec radovali z poháru, zatímco Éčka E3 s tahounem Frantou Haškem si budou muset počkat do příštího ročníku.

Všem, kteří se do turnaje jakýmkoli způsobem zapojili, děkujeme za spolupráci a ještě jednou přejeme pohodové, veselé a ve finále šťastné Vánoce a dobrý rok 2016!

 

V Chomutově 22. 12. 2015                                                                                                                          J. a M. Koubovi