Rubriky
Sport

Pohár J. Masopusta ve fotbale – uspořádali jsme

V pátek 31.10.2014 naše škola uspořádala okresní kolo již 4. ročníku celorepublikového turnaje ve fotbale. Celý projekt zaštiťuje Klub přátel Josefa Masopusta – vícemistra světa z roku 1962 a držitele zlatého míče z téhož roku.

» FOTOGALERIE

Turnaje se zúčastnilo 8 týmů Chomutovska a Kadaňska, hrálo se k.o. systémem. Poražení semifinalisté – Esoz Chomutov – OA  Černovická a SŠTGA Chomutov – Pražská obsadili společné třetí místo.
Do finále se podle papírových předpokladů probojovali naši borci a chomutovští gymnazisté. Složení finálové dvojice tak bylo stejné již potřetí za sebou. Předloni se radovalo chomutovské gymnázium, vloni my a letos …
Skóre finálového zápasu otevřeli naši hoši z pokutového kopu, nařízeného za hraní rukou v pokutovém území. Vše spělo k našemu postupu do krajského kola, když v poslední minutě utkání se „zatmělo“ jednom,u z našich zadáků, který v nejvzdálenějším růžku velkého vápna „ustřelil“ obě nohy pronikajícímu soupeři. Vyrovnáno rovněž z pokutového kopu …      Rozhodnutí muselo padnout z následných kopů ze značky pokutového kopu. Na každé straně zahrávali tři vybraní hráči. První dva na každé straně proměnili a potom to začalo. Jako první střílel gymnazista – nedal. Bohužel nedal ani průmyslovák … Věřte – nevěřte, to se opakovalo třikrát. V šesté sérii gymnazisté smůlu protrhli, ne tak ovšem naši chlapci. Hráčům z pole se zřejmě poněkud roztřásla kolena a tak nastoupil ke střelbě golman a ….. nedal.

Všichni přítomní se shodli, že vyhrál šťastnější ve zcela vyrovnaném utkání. Našemu týmu patří poděkování za velmi dobrou sportovní reprezentaci školy, i když tentokrát bez té pověstné třešničky …

Reprezentovali: Volkman (A4), Kovář, Totzauer, Uhlíř, Hašek V. (všichni S4),  Brůha, Kučera, Bachor, Blaško (všichni A3), Novák V.,  Masař, Kunart (všichni E3), Proll (2A), Hašek F., Fazekaš ((oba 2C), Vondráček D. (1D).

Poděkování za spolupráci při organizaci náleží panu Olišarovi ze ZŠ Krušnohorská Jirkov, na jejímž hřišti se turnaj uskutečnil, při využití školních šaten již zmíněné školy. Děkujeme.

Jedním z rozhodčích byl náš bývalý žák Láďa Vondráček a svého úkolu se zhostil velmi dobře.

Tak naviděnou za rok při pátém ročníku.